Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regines kamp sprenger bloggrekordene

Nå kan du se malerienes hennes på tidenes mest leste blogg.

 SPRENGER GRENSER:  Regine Hansen Stokke (17) oppdaterer sin egen blogg om kreftsykdommen, livet og døden hjemme fra stua i Kristiansund. Lesernes interesse er overveldende. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
SPRENGER GRENSER: Regine Hansen Stokke (17) oppdaterer sin egen blogg om kreftsykdommen, livet og døden hjemme fra stua i Kristiansund. Lesernes interesse er overveldende. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Historien til Regine Hansen Stokke (17) har satt leserrekord for norske blogger.

Etter at Dagbladet på papir, nett og video fortalte om hennes kamp mot alvorlig kreftsykdom og de tankevekkende livsutsiktene hun selv formidler i egen dagbok, har Regines blogg sprengt gamle rekorder på landets største nettsted for bloggere.

Samtidig venter Regine og familien på at ledende sykehus i utlandet kommer med respons på henvendelse om vurdering av hennes sykdom, i samråd med hjemlig lege.

«Jeg har jo faktisk fått et tilbakefall. Men det er som forventet. Jeg er forgiftet. Det vil ikke forsvinne. Jeg venter på en redning.»

Malerier på bloggen
Det skriver Regine mandag kveld. Ett døgn seinere har hun lagt ut bilder av malerier sine på bloggen, til stor begeistring i kommentarene fra trofaste bloggvenner.

- Fredag var det over 100 000 sidehenvisninger og 35 000 unike lesere på Regines blogg. Det var langt over 20 000 unike lesere også hver dag i helgen. Slike oppmerksomhet rundt en blogg har vi ikke hatt de seks årene blogg.no har eksistert, sier nettstedets gründer og ansvarlige, Rafiq Charania, til Dagbladet.

BLOGGER OM SYKDOMMEN: Regine Hansen Stokke (17). Foto: Øistein Norum Monsen
BLOGGER OM SYKDOMMEN: Regine Hansen Stokke (17). Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Her finner du leserstatistikken over de mest besøkte og mest aktive blogger akkurat nå, med Regine under den totalt usminkede tittelen «Face your fear» - ta ditt oppgjør med frykten.

Statistikken over mest aktive blogger, teller blant annet kommentarer fra leserne, som har gitt flere hundre råd og lykkeønskninger hver gang Regine har gitt en ny beskrivelse av kampen mot sykdommen og verdien av å leve.

Facebook-gruppa «Vi skal kjempe for Regine Stokke» har fått over 20.000 medlemmer på en uke.

Hektisk helg
- Det har vært veldig hektisk siden hun la ut en video og fortalte om livet i media lørdag ettermiddag. Nå forbereder hun et nytt innlegg på bloggen. Det kommer når hun er klar, sier Regines far Lasse Stokke til Dagbladet mandag ettermiddag.

Regine har blant annet vært opptatt med å male.

REGINE OG KATTEN: Katten Josefine maler, men på en annen måte enn Regine. Foto: Øistein Norum Monsen
REGINE OG KATTEN: Katten Josefine maler, men på en annen måte enn Regine. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Hun skriver på bloggen at hun skal ha en bildeutstilling på Nordic Light-festivalen i Kristiansund i neste uke.

«Håper jeg kan få være med å delta på utstillingen. Den er neste onsdag», skriver hun.

Hun har også bokplaner.

«En mann har også kontaktet meg angående et bokprosjekt. Det ser ut til at det blir en bok med mest bilder og dikt», skriver hun og forteller samtidig om en annen utstilling hun vil få med seg.

«En annen utstilling jeg skal ha blir 27. juni i Sunndalen. Jeg håper jeg kan være med på den. Hvis ikke må noen stille opp for meg og gjøre ting i regi av meg. Uansett er dette også en drøm som går i oppfyllelse», skriver hun.

Her finner du hennes bildegalleri.

Foran kjendisbloggerne

De personlige historiene på bloggen har som nevnt fått stor oppmerksomhet.

«Skal vi danse»-kjendis Lene Alexandra, glamourmodellene Helene Rask og Linni Meister og tv-ansiktene Trine Grung og Line Victoria Husby ligger langt bak Regine i oppmerksomhet blant bloggere som opererer under eget navn.

Blant kjendisbloggere under eget navn som ikke engang når opp på Topp 20-statistikken hos blogg.no de siste dagene, er politikertoppene Erna Solberg og  Dag Terje Andersen, kjendisinvestor Petter Stordalen, NA24-skribent Are Slettan, sjakkmester Magnus Carlsen og rapartistene Carpe Diem.

Storparten av bloggere som vil fortelle omverdenen om hva som angår dem, er jenter mellom 12 og 30 år.

- Interessen for Regines blogg begynte å ta av i desember i fjor. Da gikk det fra person til person kjappe rykter om ei jente som hadde noe viktig å fortelle og som gjorde det ofte. Sånn sett er Regines blogg et kroneksempel på moderne, sosiale nettverk som vokser seg store, sier Rafiq Charania.

Telefonrush
Kreftforeningens gratis og anonyme hjelpelinje 800.48.210 har hatt en kraftig økning i trafikken de siste dagene.

- Folk vil gi tips om behandling og vite mer om Regines sykdom. Det er merkbart hos oss at hennes historie engasjerer, sier pressesjef Terje Mosnesset i Kreftforeningen.

Regine Hansen Stokke er ikke aleine om å fortelle sin personlige historie om kreft i en elektronisk dagbok som er tilgjengelig for alle.

- Vi merket for et par år siden at slike blogger om sykdom begynte å ta av. Da begynte vi å samle på adresser som vi fant selv og som andre har tipset oss om. Henvisningen til disse personlige historiene er blant den mest klikkede på vår førsteside med om lag 200 besøk om dagen. Folk vil dele sine tanker og erfaringer på en ny måte, tror pressesjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!