Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Registrer deg i coronakartet her

Norge stenger ned. Hjelp oss å lage kartet for å vise coronasituasjonen.

Har du hjemmekontor? Møter du fortsatt opp på jobb? Sitter du i karantene? Holder du deg inne for å unngå smitte? Har du fått påvist corona? Eller er det sannsynlig at du har dette viruset? I så fall trenger vi din hjelp.

Alle registreringer her er anonyme. Informasjonen er imidlertid svært viktig i den fasen pandemien befinner seg nå.

Store, mellomstore og små bedrifter kjemper for å overleve, tusenvis er stengt ute fra arbeidsplassene, utrolig mange er permitterte og enda flere blir permittert.

PÅ DIREKTEN: Mange må tilbringe dagene hjemme i disse tider, men TV-sendingene må rulle som normalt. Da kan det oppstå morsomme situasjoner, og det fikk NRKs økonomiekspert Cecilie Langum Becker smertelig erfare. Video: NRK og Cecilie Langum Becker Vis mer

Barn er stengt ute fra skoler, idrett, kultur og samlinger. Kort sagt så er hele Norge fullstendig lammet!

Det er denne situasjonen Dagbladet ønsker å ta pulsen på. Vi har utviklet et kart, som vi inviterer hele Norge til å hjelpe til med. Byggingen av dette kartet er basert på selvrapportering. For offisielle tall henviser vi til Folkehelseinstituttet.no (fhi.no).

Coronautbruddet sprer seg i stor hastighet, noe som gjør at mange nordmenn med mistenkt corona ikke blir testet. Dette er også en av årsakene til at vi har laget dette coronakartet.

I Dagbladet opplever vi derfor enorm pågang. Daglig har vi nå over to millioner unike brukere. Antall daglige sidevisninger har passert 19 millioner. Vi jobber for å gi leserne en så bred og omfattende dekning av coronapandemien som mulig.

Coronakart

Derfor lanserer vi i dag coronakartet. Dagbladets utviklingsavdeling har i flere dager jobbet på spreng med dette kartet, og her er det!

Dagbladet bygger et coronakart for hele Norge, der vi håper at våre lesere registrerer sin status i forbindelse med coronautbruddet, for å forsøke å gi våre lesere et bilde av hvordan situasjonen slår ut i ulike deler av landet.

Vi håper på denne måten å samle informasjon. Ikke bare om dem som er påvist smittet, men også de som mistenker smitte, men ikke er testet.

De som er i karantene, eller må være hjemme med barn, håper vi også deltar i å lage coronakartet. Målet med selvrapporteringen er å få en oversikt over hvordan coronautbruddet påvirker Norge.

Myndighetenes statistikk over smittede er mangelfull da mye av testingen har opphørt. Hvor mange som sitter coronafast hjemme i Norge av ulike årsaker, vet vi ikke.

Her kan du selv registrere om du fortsatt møter opp på jobb, om du av ulike årsaker er coronafast hjemme, om du er smittet eller antar at du er smittet.

Du kan også etter å ha registrert deg anonymt hos oss, velge å dele åpent på Facebook hva din coronastatus er til dine venner og kolleger dersom du ønsker det.

Kartet baserer seg på anonym egenrapportering, med de utfordringene og feilmarginer det bringer med seg. Vi håper likevel dette kan gi våre lesere et svært interessant tidsbilde av den historiske og utfordrende situasjonen Norge nå befinner seg i.

Utviklingstrekk

På denne måten ønsker vi å vise utviklingen av coronautbruddet, og konsekvensene av dette i Norge.

Situasjonen eskalerer fra time til time, og bare et lite utvalg av innbyggere som mistenker smitte blir testet. Derfor kan et slikt kart hjelpe til med å vise hvordan situasjonen utvikler seg.

Derfor ber vi alle som er i en eller annen situasjon, som er utløst av koronakrisen, registrere seg og hjelpe til med å bygge dette Coronakart.

Hele Norges coronakart