- Regjering uansett om Tsvangirai ikke vil delta

Mugabe vil danne nasjonalforsamling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zimbabwes president Robert Mugabe vil danne regjering selv om opposisjonsleder Morgan Tsvangirai ikke vil være en del av den.

- Zimbabwe kan ikke være uten en nasjonalforsamling for alltid. Vi er nødt til å forme en regjering uansett om Tsvangirai ikke vil delta, sa Robert Mugabe til den statsstyrte avisen The Herald torsdag.

Etter planen ankommer Sør-Afrikas president Thabo Mbeki Harare i dag for å presse fram en avtale mellom de to partene.

Men dette avvises av Mbekis talsmann.

- Presidenten drar ikke til Zimbabwe, sier talsmann Mukoni Ratshitanga, som føyer til at forhandlingene fortsetter.

I går opplyste Tsvangirai at forhandlingene med Mugabe er gått i stå, og de vil trolig ikke bli gjenopptatt med det første.

Tsvangirai fikk flest stemmer i presidentvalget 29. mars, men han stilte ikke i den andre og avgjørende valgrunden på grunn av omfattende vold og trakassering av Tsvangirais tilhengere.

(NTB)

SKAL FORHANDLE I DAG? Det hersker mye forvirring rundt samarbeidet mellom  Zimbabwes president Robert Mugabe (bilde) og opposisjonslederen Morgan Tsvangirai. Sør-Afrikas president Thabo Mbeki Harare ankommer landet i dag, i håp om å få i gang forhandlingene. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
SKAL FORHANDLE I DAG? Det hersker mye forvirring rundt samarbeidet mellom Zimbabwes president Robert Mugabe (bilde) og opposisjonslederen Morgan Tsvangirai. Sør-Afrikas president Thabo Mbeki Harare ankommer landet i dag, i håp om å få i gang forhandlingene. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
- Regjering uansett om Tsvangirai ikke vil delta
- Regjering uansett om Tsvangirai ikke vil delta