- Regjeringa følger ikke opp sin egen politikk

Rensing av Kårstø er lagt i skuffen, det skuffer Bellona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I dagens budsjett er det noen godbiter for miljøbevegelsen, men der det virkelig monner, svikter Stoltenberg-regjeringa, ifølge Bellona.

- Det bevilges ikke penger til CO2-håndtering på Kårstø, det er vanskelig å forstå siden regjeringa ikke vil nå sine klimamål uten å fjerne utslippene, sier Marius Holm, nestleder i Bellona, til Dagbladet.

Bellona reagerer på at det ble bestilt en kartleggingsstudie i fjor som slår fast at det kan kuttes enorme CO2-utslipp - dette ville fungere bra både teknisk og økonomisk.

- Når de ikke gjennomfører prosjektet og putter det i skuffen, følger ikke regjeringa opp sin egen politikk. Klimaforliket som skal oppfylles innen 2020 er ikke veldig ambisiøst, men ikke en gang det vil regjeringa klare om de ikke følger opp sin egen politikk bedre enn i årets budsjett, sier Holm.

Regjeringas «månelanding» på Mongstad, der man skal utvikle ny renseteknologi som kan eksporteres ut i verden, blir dyrere og dyrere. Bellona tror ikke utsettelsene på Mongstad og prislappen der har hatt noen innvirkning på Kårstø.

- Klimaforliket kan ikke hvile på Mongstad alene. Det er ingen overraskelser på Mongstad, alle visste det ville bli dyrt. Det er behov for flere store renseprosjekter, sier Holm.

Marius Holm, Nestleder i Bellona. Foto: Dagbladet
Marius Holm, Nestleder i Bellona. Foto: Dagbladet Vis mer