Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringa forsvarer datalagring

Europaministeren ser ingen grunn til å ta en ny runde om EUs datalagringsdirektiv.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generaladvokaten i EU-domstolen anbefaler å erklære dagens versjon av datalagringsdirektivet ulovlig. Saken skal behandles til våren. Regjeringen og statsråd Vidar Helgesen ser ingen grunn til å stille gjennomføringen av direktivet i norsk rett i bero, skriver Bergens Tidende.

- Det foreligger et stortingsvedtak med et klart flertall. Det er et vedtak vi iverksetter. Uttalelsen fra Generaladvokaten i EU-domstolen gjør ikke at vi agerer i noen retning.

Uttalelsen ser ut til å dreie seg mer om noen tilpasninger enn om helt fundamentale spørsmål.

Vi følger rettsprosessen i domstolen.

Dersom det kommer noe banebrytende der, får vi ta stilling til hva som må gjøres. Men så langt har det ikke kommet noe som gjør at vi må ta en ny vurdering, sier Helgesen.

Han vurderer direktivet som viktig for bekjempelse av terror og grov kriminalitet.

- Det vil uansett ikke avtegne seg et annet flertall i Stortinget enn det som var situasjonen i forrige stortingsperiode, sier han med henvisning til at Ap og H sikret flertall da direktivet ble vedtatt i Stortinget i 2011.

De to partiene har også i dag flertall.

(NTB)