Regjeringa legger store togstrekninger ut på anbud

NSB får kamp av kinesisk gigant om norske togpassasjerer.

PÅ ANBUD: Nordlandsbanen er blant strekningene regjeringa vil ha anbud på. Foto: 

Foto: © Helge Sunde / Samfoto
PÅ ANBUD: Nordlandsbanen er blant strekningene regjeringa vil ha anbud på. Foto: Foto: © Helge Sunde / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringa legger Sørlandsbanen, Dovrebanen, Nordlandsbanen og flere andre togstrekninger ut på anbud. Til sammen skal åtte nye toglinjer legges ut for anbud.

Den tøffeste konkurransen til NSB kommer trolig fra MTR, en kinesisk tog-gigant i kraftig frammarsj. Kineserne har tidligere slått NSB om kontrakter i Sverige. 

På statens anbudsnettside Doffin varsles det om at følgende jernbanestrekninger legges ut på anbud av Regjeringen ved Samferdselsdepartementet. 

Kinesisk konkurranse Den kinesiske banegiganten MTR og Deutsche Bahns Arriva er blant selskapene somv ventelig vil ha kloa i de norske togpassasjerene. 

- Det er lagt ut varsel om to pakker det skal konkurreres om, en for Sørlandsbanen, og en for det vi kaller «dieselverdenen» pluss Dovrebanen Oslo-Trondheim, bekrefter NSB-sjef Geir Isaksen overfor Aftenposten. 

Isaksen avviser at anbudsnyheten kom overraskende på NSB. NSB-sjefen mener også at selskapet hans har gode fortrinn på eventuelle konkurrenter ettersom selskapet kjenner strekningene svært godt fra før. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer