- Regjeringa somler med å få på plass dyrepoliti

Det er på høy tid å få en dyrekrimenhet i hovedstaden, mener MDG-topper. Fire år etter at ambisjonen om en nasjonal satsing ble lansert, er det fortsatt ikke satt en tidsfrist.

STOR PÅGANG: Hos Foreningen for omplassering av dyr er pågangen av katter stor nå, og det er mange grunner til at folk plutselig må kvitte seg med dyrene sine. Reporter og video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- I sommer har vi hørt hvordan hunder forlates i veikanten eller dumpes med kjetting rundt halsen i vannet. Rekordmange dyr lider og blir forlatt, og problemet fortsetter å øke. Det opprører meg at regjeringa har gjort så lite på dette området, sier nasjonal talsperson i MDG, Une Bastholm, til Dagbladet.

Før sommeren ventet Dyrebeskyttelsen Norge nye rekordtall av forlatte dyr. I fjor måtte de ta seg av 8048 kjæledyr. Etter høysesongen for dumping av kjæledyr ser anslaget på ingen måte ut til å være en overdrivelse, ifølge daglig leder Åshild Roaldset.

Annonsene under «gis bort»-seksjonen på Finn.no vært mange, og Dagbladet har blant annet omtalt historien om en hund som var festet på havbunnen ved den gamle ferjekaia på Garnes i Bergen. Seinest for halvannen uke siden fant politiet en død katt i en container på Kråkerøy i Østfold, «tilsynelatende druknet og hengt».

Vil ha dyrepoliti i hovedstaden

I 2015 opprettet regjeringa Norges første dyrekrimgruppe. Ambisjonen var å innføre ordningen i hele landet. Bastholm og partikollega Lan Marie Nguyen Berg mener det er på høy tid at hovedstaden står for tur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer