Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringa vil forby vannscootere

Regjeringa vil forby bruk av vannscootere både på sjøen og i vassdrag. Ifølge et forslag som ble lagt fram i statsråd i dag, kan kommunene gjøre unntak fra forbudet for nærmere angitte områder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bruk av vannscootere er blitt et stadig større miljøproblem langs kysten. Jeg er derfor glad for at flesteparten av de 200 høringsuttalelsene som kom inn, var positive til forslaget om forbud. Slike regler gjelder allerede i Sverige og Danmark, sier miljøvernminister Guro Fjellanger (V).

Støyplager

Begrunnelsen for forbudet er at vannscootere fører til støyplager for omgivelsene og er til sjenanse for badeliv, båtliv og annen rekreasjon. I tillegg kan vannscooterkjøring også skade dyre- og plantlivet.

Alle motordrevne mindre fartøy som ligner vannscootere omfattes av forbudet, blant annet jetski, vannmotorsykler, vannmopeder, motoriserte surfebrett, undervannsscootere og mindre luftputefartøy.

Kommunale forskrifter

Kommunene kan gi forskrifter som gjør det lovlig å bruke vannscootere innenfor bestemte områder. Tillatelse skal bare gis for områder der bruken ikke vil medføre fare for ferdselen, eller ulempe i form av støy eller andre plager.

Bruken av områder der slik trafikk blir tillatt, bør ifølge forslaget innarbeides i kommunale planer som utarbeides etter plan- og bygningsloven.

(NTB)