Coronakrisa

Regjeringen advarer: - Vær forberedt

Regjeringen innrømmer at kommunikasjonen kunne vært bedre før jul. Nå ber Melby og Asheim folk «være mentalt forberedt på at tiltakene kan bli forlenget».

ADVARER: Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) og kunnskapsminister Guri Melby (V) sier foreldre og studenter nå må forberede seg. Foto: Fredrik Hagen / NTB
ADVARER: Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) og kunnskapsminister Guri Melby (V) sier foreldre og studenter nå må forberede seg. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kunnskapsminister Guri Melby (V) og forskningsminister Henrik Asheim (H) forbereder nå landet på at krisetiltakene vil lamme skole- og utdanningssektoren lenge.

Beskjeden deres er klar: studenter og foreldre med barn i skolen må være forberedt på henholdsvis digital undervisning og rødt nivå også etter at dagens tiltak utgår tirsdag 19. januar.

- Folk må være forberedt på full hjemmeskole i videregående. Det kan bli nivået vi legger oss på. Vi planlegger nå for tre scenarier, hvorav ett er å holde det røde nivået i skolene og stramme til ytterligere. Det kan bli utfallet i helga som kommer. Per i dag er det for tidlig å si, sier Melby til Dagbladet.

- Mange vil nok tenke at dere nå har bestemt dere for å holde dagens nivå, eller stramme inn?

- Det er viktig for oss at folk er forberedt på innstramminger. Så er det sånn at vi uansett må se an smittetallene denne uka, sier Melby.

Regjeringen har varslet en corona-pressekonferanse onsdag klokka 15. På pressekonferansen kommer justisminister Monica Mæland, helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer