REGJERINGEN ANMELDER: Her representert ved kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
REGJERINGEN ANMELDER: Her representert ved kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Regjeringen anmelder stiftelsen Romanifolket/taternes kulturfond

Mistenker underslag, bedrageri og korrupsjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen politianmelder ledelsen i Stiftelsen Romanifolket/taternes kulturfond på mistanke om underslag, bedrageri og korrupsjon, ifølge Finansavisen.

I brevet sendt til Oslo politidistrikt fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, heter det følgende:

- Vi oversender saken til politiet for vurdering av mulige straffbare forhold hos styremedlemmer og eventuelt hos ansatte i Stiftelsen Romanifolkets/taternes kulturfond og Romanifolket/taternes senter.

Romanifolket/taternes kulturfond (RT-fondet) ble opprettet i 2004 som kollektiv oppreisning for overgrep.

Fra 2014 ble fondet avløst av en årlig bevilgning over statsbudsjettet. RT-fondet skulle støtte kulturformål, men ifølge avisen har ikke pengene gått dit de skulle, og regjeringen har nektet å utbetale bevilgninger de siste tre årene.

I februar meldte Finansavisen at tre av fire styremedlemmer i RT-fondet ble avsatt av Stiftelsestilsynet etter en ny, kritisk revisjonsrapport.

Det er på bakgrunn av denne departementet nå anmelder romanistiftelsen.

Advokat Henning Brath representerer stiftelsen, og han hevder vilkårene for en politianmeldelse ikke er til stede. Brath stiller også spørsmål ved at det er departementet og ikke Stiftelsestilsynet som anmelder saken.

(NTB)