Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen åpner for å hente ut kirkeasylanter med makt

Vurderer å trekke instruks fra 90-tallet.

VURDERER Å HENTE UT:
Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) sier regjeringen åpner for at kirkeasylanter kan hentes med makt. 
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
VURDERER Å HENTE UT: Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) sier regjeringen åpner for at kirkeasylanter kan hentes med makt. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringen vurderer å trekke tilbake en instruks som sier at politiet ikke skal hente ut asylsøkere med makt fra kirker, melder NRK.

Politiet har siden 90-tallet forholdt seg til en instruks som sier at de ikke skal hente ut asylsøkere med makt fra kirker.

- Vi ønsker ikke en situasjon der personer skal unndra seg lovlige fattede vedtak ved å gå inn i kirkeasyl, sier stassekretær Jøran Kallmyr (Frp) til Dagbladet.

Situasjonen er spesielt aktualisert etter at tre asylsøkere har søkt tilflukt og kirkeasyl i Kirkenes kirke, mens det sitter også åtte kirkeasylanter i Rypefjord kirke i Hammerfest.

Politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt sa tidligere i dag at det ikke var aktuelt å hente ut asylsøkerne i Kirkenes i dag.

Dagladet oppdaterer saken

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media