Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Regjeringen åpner for egen «sliter-AFP»

Uten rett til å jobbe ved siden av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En egen AFP-ordning, uten rett til å jobbe ved siden av, kan være nøkkelen til å plukke ut de «ekte sliterne». Regjeringen skal være innstilt på å godta en slik ordning for å løse AFP-konflikten.

Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) har hittil stått beinhardt på arbeidslinjen i striden rundt avtalefestet pensjon (AFP). Regjeringen vil ha en AFP-ordning som gir arbeidstakere som går av tidlig, full rett til å jobbe ved siden av. Men for LO er dette en helt uakseptabel løsning.

Nå skal regjeringen imidlertid være på glid, sier en kilde med gode kontakter i regjeringskretser til Dagens Næringsliv.

- Bjarne Håkon Hanssen og Jens Stoltenberg har innsett at en sliter er en som ikke kan jobbe ved siden av, sier kilden som jobber i en av de store organisasjonene i arbeidslivet til avisen.

Dermed kan det være duket for en såkalt tosporsmodell. Den innebærer at en som vil gå av med folketrygd og AFP fra 62 år, i fremtiden må velge: enten en høy AFP uten rett til å jobbe ved siden av, eller en lavere AFP med full rett til å arbeide. Slik kan man også løse striden om hvem som er en reell sliter eller ikke, som har vært mye av debatten rundt AFP.

- Definisjonen på en sliter blir en som ikke ser seg i stand til å jobbe ved siden av, sier kilden.

(NTB)

Foto: Morten Holm / SCANPIX .
Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media