Regjeringen åpner ikke bilpakken

Ultimatum er lite smart, mener Venstre.

FIKK TILBUD: Regjeringspartienes presenterte et nytt budsjettforslag for Venstre og KrF i dag. Den omstridte bilpakken er ikke endret. - Ultimatum er lite smart, sier Venstres Terje Breivik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FIKK TILBUD: Regjeringspartienes presenterte et nytt budsjettforslag for Venstre og KrF i dag. Den omstridte bilpakken er ikke endret. - Ultimatum er lite smart, sier Venstres Terje Breivik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Frp hadde ikke med seg endringer i sin bilpakke da de satte seg ned sammen med Venstre og KrF til nye budsjettsamtaler, etter det NTB forstår. Ultimatum er lite smart, mener Venstre.

Etter en knapp halvtime torsdag formiddag kom de fire partienes finanspolitikere ut av statsrådssalen på Stortinget.

– Så lenge regjeringen forhandler med et ultimatum, mener jeg det samme som jeg har ment helt tiden – at det er lite smart av en mindretallsregjering, sier Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik.

De to samarbeidspartiene skal nå studere tilbudet og diskutere det med sine partigrupper.

Samtalene har gått tregt, mye på grunn av den mye omtalte bilpakken, som Venstre er misfornøyd med. Pakken innebærer enkelte avgiftsøkninger, men samtidig flere gulrøtter for bilistene.

Regjeringspartiene Høyre og Frp hadde torsdag med seg sitt tredje tilbud til samarbeidspartiene. De fire har selv gitt seg frist til søndag klokken 18 med å komme fram til en budsjettavtale.
(NTB)