Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Regjeringen begår barneran

SV-leder Audun Lysbakken slakter regjeringens barne- og familiepolitikk.

BARNERAN: SV-leder Audun Lysbakken bruker sterke ord om at Høyre/Frp-regjeringens barne-og familiepolitikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BARNERAN: SV-leder Audun Lysbakken bruker sterke ord om at Høyre/Frp-regjeringens barne-og familiepolitikk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi er vitne til en regjering som begår et barneran. Det er samlet sett slik at småbarnsforeldre til tross for at de pøser på med oljepenger, er nødt til å betale prisen for de store skattelettelsene.

Må vente lenger Det ser vi ved at prisen i barnehagen øker, det blir lengre ventetider i barnehagene fordi de ikke gjennomfører utvidelsen av retten, slik vi hadde foreslått. Vi sa vi skulle ta første del av utvidelsen til to opptak i året. Nå er det slik at barnet må være født før 1. september for å få rett til barnehageplass det året det fyller ett år.

Kutter Vi begynte med to måneder til slik at de barn som er født i september og oktober får rett til barnehageplass det året de fyller ett år, og satte av 241 millioner til det. Det kutter denne regjeringen. Det betyr i praksis at ventetiden for barnehageplass lenger for de barna som er født i september, sier Lysbakken.

- Høyre svikter - Linda Hofstad Helleland (H) sa i fjor at vår at vår regjering hadde sviktet barna som var født etter september. Så med Høyres egne ord så svikter de nå disse barna.

Vi ser også at de øker maksprisen, vi ser at aleneforsørgere får dårligere kår ved at det kuttes i overgangsstønaden, det kuttes i barnetrygen til familier i Finnmark, og pappapermen reduseres fra 14 til 10 uker.

Eklatant løftebrudd Når de til tross for at de pøser på med nye penger, kutter til barnefamilier og på viktige tiltak for barn, vil jeg kalle barneran. Det er også et eklatant løftebrudd fra Høyre som har snakket om flere opptak til barnehager i flere år. Senest onsdag sa Solberg at hun ville ha rullerende opptak. Sannheten er at de ikke gjør noe som helst, sier Lysbakken.

- Bør rødme - Min kommentar er at SV bør rødme når de bruker sånne ord om et budsjett hvor maksprisen er på samme nivå som i fjor, når det bruker sånne ord om et område hvor vi satser betydelig på kunnskap og kompetanse, sier statsminister Erna Solberg. Hun sier at Høyre aldri har gått inn for to opptak.
- Vi har lovet mer fleksibilitet, sier hun.