Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen ber Murdoch revurdere planene om å få gjennom gigantavtale

Opposisjonen har lenge bedt News Corporate-sjefen om å droppe milliardavtale. Nå ber visestatsministeren Murdoch gjøre det anstendige.

UNDER STORT PRESS: News Corporation-sjef Rupert Murdoch kom til London i går for å prøve å redde gigantavtalen med BSkyB. Her blit han kjørt inn i News Internationals hovedkvarter i Wapping i London mens han leser den aller siste utgaven av News of the World. Foto: Reuters/Olivia Harris/Scanpix
UNDER STORT PRESS: News Corporation-sjef Rupert Murdoch kom til London i går for å prøve å redde gigantavtalen med BSkyB. Her blit han kjørt inn i News Internationals hovedkvarter i Wapping i London mens han leser den aller siste utgaven av News of the World. Foto: Reuters/Olivia Harris/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Visestatsminister Nick Clegg møtte i dag foreldrene til den drepte Milly Dowler, som forsvant i 2002. News of the World skal ha hacket seg inn på telefonsvareren hennes og slettet meldinger for å få plass til nye.

Slettingen av meldinger gjorde at familien og vennene hennes fikk et håp om at hun kunne være i live.

- Ved å lytte til Bob, Sally og Gemma Dowler blir man minnet på at det er uskyldige familier som dem som har måttet betale en svært høy pris for en grotesk journalistisk praksis, sier Clegg.

- Vi skylder det til Dowler-familien og andre uskyldige ofre å etterforske saken skikkelig og forsikre oss om at det skjer igjen, sier han videre.

- Burde droppe planene News Corporation, som eier News of the World og flere andre britiske aviser, har lenge planlagt å kjøpe seg opp og ta full kontroll i TV-giganten BSkyB - avtalen skal være verdt rundt 80 milliarder kroner og står for fritt fall etter at konsernet og eieren Rupert Murdoch, som kom til London i går, har blitt en skyteskive for britiske politikere.

Labour-leder Ed Miliband har lenge vært soleklar på at avtalen bør stanses og ber Murdoch ansvarliggjøre de som hadde sjefsposisjoner da avlyttingen skal ha skjedd.

- REVURDER PLANENE: Etter et møte med drepte Milly Dowlers familie, var visestatsminister Nick Clegg (t.h) klar på at Rupert Murdoch bør revurdere planene om å overta BSkyB. Foto: Reuters/Dominic Lipinski/Scanpix
- REVURDER PLANENE: Etter et møte med drepte Milly Dowlers familie, var visestatsminister Nick Clegg (t.h) klar på at Rupert Murdoch bør revurdere planene om å overta BSkyB. Foto: Reuters/Dominic Lipinski/Scanpix Vis mer

- Murdoch bør la BSkyB-saken ligge. Han må forstå at vi ikke kan akseptere det. Han burde be om unnskyldning til ofrene og ansvarliggjøre de som hadde lederansvar da avlyttingen skjedde, inkludert Rebekah Brooks, sier Miliband.

Press fra regjeringen Nå får han støtte fra visestatsminister Clegg, som leder britiske Liberaldemokratene:

- Murdoch bør gjøre det anstendige og fornuftige og dermed revurdere planene om å ta over BSkyB. Jeg ønsker å be han om å se hva folk føler om dette, og se hvordan landet har reagert på avlyttingsavsløringene, sier Clegg.

Saken kan bli politisk giftig for statsministeren David Cameron, og ifølge dagens utgave av Daily Mail skal Camerons kontor nå håpe på at avtalen stoppes. Det har nemlig blitt avslørt tette bånd mellom Cameron og News International.

- BØR DROPPE PLANENE: Opposisjonsleder Ed Miliband mener Rupert Murdoch må droppe planene om overtakelse av BSkyB. Foto: Reuters/Jeff Overs/BBC/Scanpix
- BØR DROPPE PLANENE: Opposisjonsleder Ed Miliband mener Rupert Murdoch må droppe planene om overtakelse av BSkyB. Foto: Reuters/Jeff Overs/BBC/Scanpix Vis mer