- Regjeringen ber om hjelp til å tape valget

Politiets Fellesforbund er oppgitt over regjeringen, og mener et historisk godt samarbeid kan bli ødelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund, er oppgitt over regjeringen.

- Den blåblå-regjeringen er på vei til å ødelegge det historisk gode samarbeidet mellom partene i arbeidslivet, sier Sigve Bolstad til Dagbladet.

- I lønnsforhandlingene med oss (Unio Stat, YS og LO, red.anm.) har staten utvist en beundringsverdig dårlig dømmekraft.

- Ber om bråk Fagforeningene er villige til å følge frontfagene som allerede har forhandlet ferdig, men er i harnisk over at staten vil ta pensjonsdelen ut av oppgjøret.

- Vi krever garantier for pensjon skal være en del av lønnsoppgjøret. Staten vil frata oss en opparbeidet rettighet som vi har hatt i mange år. Når de som forhandler på vegne av regjeringen møter med et slikt mandat, ja, da er det å be om bråk, sier Bolstad til Dagbladet.

Lederen av Politiets Fellesforbund, viser til at den nordiske modellen, hvor partene er likeverdige, det er reelle forhandlinger og arbeidsgiver og arbeidstaker i fellesskap kommer fram til gode løsninger, nå er truet.

- Unødvendig - Forhandlingene ble brutt, og vi skal nå mekle. Etter vår mening var det helt unødvendig, mandatet fra regjeringen til statens forhandlere var helt tydelig å styre mot konflikt. Det er uforståelig. Virkeligheten er at vi ikke har krevd mer enn hva andre har fått. Vi har vært ansvarlige og har fremmet et moderat krav, sier Bolstad.

- Hva er problemet?

- Regjeringen forsøker å ta fra oss streikerett ved forhandlinger om pensjon. Det vil kunne føre til at våre medlemmer på sikt kan tape flere tusen kroner i pensjon i måneden. Vi oppfatter at dette er et forsøk fra regjeringen om å forskuttere et nytt lønns- og forhandlingssystem i staten.

Bolstad sier rett ut til Dagbladet at regjeringen ber om bråk.

- Når de forsøker å ta fra oss mulighetene for å streike, er det en krigserklæring. Regjeringen styrer mot konflikt og bråk.

De statsansatte har i dag en tjenestepensjon. Bolstad mener regjeringen nå forsøker å tvinge fram billigere og, for statsansatte, dårligere løsninger.

- Regjeringen ber nå om hjelp til å tape neste stortingsvalg i 2017, sier Bolstad, før han legger til:

- Vi er klare for en reell mekling, med formål om å komme fram til en enighet. Hvor vi unngår å havne i en konflikt.