Regjeringen beskyldes for løftebrudd

Stortingsflertallet beskylder regjeringen for ikke å holde valgløftene om 12 000 kroner mer i året til minstepensjonistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I valgkampen gikk regjeringen inn for å øke særtillegg med 1000 kroner måneden, eller 12 000 kroner i året. I forslaget til pensjonistoppgjør går regjeringspartiene inn for at 2870 kroner går inn som en økning i grunnbeløpet.

Dette mener Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre ikke er i tråd med de løfter som ble gitt pensjonistene under valgkampen. Regjeringens foreslåtte «1000-lapp» til minstepensjonistene blir etter deres mening redusert ved at man tar de 12 000 kroner som ble lovet og trekker i fra økningen i grunnbeløpet. Dermed blir økningen av særtillegget bare på 8130 kroner.

Frp fremmer derfor forslag om at regjeringen skal komme med forslag om en økning av særtillegget med 12 000 kroner per år fra 1. mai i år, uavhengig av økningen av grunnbeløpet.

12 000 kroner

Regjeringspartiene og Sosialistisk Venstreparti mener at de enslige minstepensjonistene har fått økt sin pensjon med 12 000 kroner fordelt med 4680 kroner ut fra trygdeoppgjøret og 7320 kroner i ekstraordinær økning som følge av Stortingets vedtak ved behandlingen av statsbudsjettet for 1998. For gifte minstepensjonister øker pensjonen med 11 290 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer