Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen bevilger 106 millioner ekstra til fattigdomsbekjempelse

Ønsker å fjerne gapet mellom fattige og rike barn.

NY STRATEGI: Regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF legger fram strategien for barn som lever i fattigdom. Strategien skal bidra til å sikre en bedre hverdag for de over 80 000 barn og  unge i Norge som vokser opp i fattige familier.


Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NY STRATEGI: Regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF legger fram strategien for barn som lever i fattigdom. Strategien skal bidra til å sikre en bedre hverdag for de over 80 000 barn og unge i Norge som vokser opp i fattige familier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 64 tiltak og 106 millioner kroner ekstra over revidert nasjonalbudsjett ønsker regjeringen å fjerne gapet mellom fattige og rike barn.

Det kom fram da regjeringen og støttepartiene KrF og Venstre onsdag presenterte sin strategi mot barnefattigdom.

Målet er å hindre at barn havner utenfor samfunnet som følge av dårlig økonomi i familien.

Ett av tiltakene er å øke støtten til den nasjonale tilskuddsordningen mot barnefattigdom med 10 millioner kroner. Ordningen finansierer blant annet fritids- og ferieaktiviteter for barn.

- Regjeringens mål er at alle barn, uavhengig av foreldrenes økonomi, skal ha mulighet til å delta jevnlig i minst én organisert fritidsaktivitet sammen med andre, sier statsminister Erna Solberg (H).

Under arbeidet med strategien har regjeringen fått hjelp fra 68 barn, som har sagt sin mening gjennom en høring i regi av Redd Barna.

- Målet er å forebygge at fattigdom går i arv. Vi ønsker å bryte de sirklene i det arbeidet som skjer framover, sier statsministeren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling