Regjeringen blir på 19 mennesker

Men hvem det er får kongen vite først på mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Jens Stoltenbergs nye regjering blir på tilsammen 19 personer.

Senterpartiet får fire statsråder, SV får fem, mens Arbeiderpartiet får 10 medlemmer i regjeringen. Det betyr at Stoltenberg må finne fire menn og fem kvinner i sitt parti som han vil ha med seg i regjeringen.

Kilder i Ap sier til Dagbladet.no at Stoltenberg er innstilt på en lik fordeling av kjønnene i regjeringen fra sitt parti.

Den påtroppende statsministeren vil ikke røpe hvem han vil ha med i regjeringen.

- Jeg vil ikke si mer i dag. Først skal jeg legge dette fram for kongen på mandag.

Men ifølge Vg.no blir fordelingen som følger:

SV får Finansdepartementet, Kunnskapsdepartementet, Miljøverndepartementet, Bistandsdepartementet og Administrasjonsdepartementet.

Senterpartiet får Kommunal- og distriktsdepartementet,. Landsbruksdepartementet, Samferdsesdepartementet og Olje- og energidepartementet.

Arbeiderpartiet får Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet, Justisdepartementet, Næringsdepartementet, Kulturdepartementet, Arbeids- og sosialdepartementet, Familie-, likestilling- og integreringsdepartementet, Helse og omsorgsdepartementet og Fiskeridepartementet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer