Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen dementerer VGs Kongo-oppslag

Redaktøren står på sitt.

STÅR PÅ SITT: Ansvarlig redaktør i VG, Bernt Olufsen, sier regjeringens innvendinger er semantikk, og fastholder at det VG har skrevet er rett. FOT: SCANPIX
STÅR PÅ SITT: Ansvarlig redaktør i VG, Bernt Olufsen, sier regjeringens innvendinger er semantikk, og fastholder at det VG har skrevet er rett. FOT: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): I en pressemelding på regjeringen.no, dementerer i dag regjeringen forside- oppslaget i dagens VG,

De sier det ikke er lagt noen hemmelig plan for hvordan Tjostolv Moland og Joshua French kan sone en fengselsdom i Norge, og her risikere å måtte sitte inne 21 år.

- Det er ikke laget noen plan, og i den grad justisdepartementet skal gjøre noe, vil det skje etter at det foreligger en rettskraftig dom, sier kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen til Dagbladet.

Rettelsen:
«I VG 22.oktober gis det utrykk for at Justisdepartementet har utarbeidet en plan for gjennomføring av forhandlinger med Kongo om soningsoverføring av Tjostolv Moland og Joshua French.

Det medfører ikke riktighet at departementet har utarbeidet en slik plan, men det er utarbeidet et bakgrunnsnotat om ulike problemstillinger knyttet til inngåelse av soningsoverføringsavtaler med land Norge ikke har soningsoverføringsavtale med. Norge har ikke soningsoverføringsavtale med Kongo.

Det foreligger ingen rettskraftig dom i «Kongo-saken» som norske myndigheter kan forholde seg til. Når det foreligger en eventuell fellende rettskraftig dom og begjæring om soningsoverføring, vil saken bli vurdert i et samarbeid mellom Justisdepartementet og Utenriksdepartementet.»

-Semantikk
- Dette høres ut for meg som en semantisk spørsmål, om en kaller det bakgrunnsnotat eller en plan. Jeg ser ikke grunn til at dette endrer noe i forhold til det vi har skrevet, sier Sjefredaktør Bernt Olufsen i VG til Dagbladet.

Han sier avisa har sitt på det tørre.

- Jeg har ingen grunn til å tro at det vi har skrevet ikke medfører riktighet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling