Regjeringen dementerer VGs Kongo-oppslag

Redaktøren står på sitt.

STÅR PÅ SITT: Ansvarlig redaktør i VG, Bernt Olufsen, sier regjeringens innvendinger er semantikk, og fastholder at det VG har skrevet er rett. FOT: SCANPIX
STÅR PÅ SITT: Ansvarlig redaktør i VG, Bernt Olufsen, sier regjeringens innvendinger er semantikk, og fastholder at det VG har skrevet er rett. FOT: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I en pressemelding på regjeringen.no, dementerer i dag regjeringen forside- oppslaget i dagens VG,

De sier det ikke er lagt noen hemmelig plan for hvordan Tjostolv Moland og Joshua French kan sone en fengselsdom i Norge, og her risikere å måtte sitte inne 21 år.

- Det er ikke laget noen plan, og i den grad justisdepartementet skal gjøre noe, vil det skje etter at det foreligger en rettskraftig dom, sier kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen til Dagbladet.

Rettelsen:«I VG 22.oktober gis det utrykk for at Justisdepartementet har utarbeidet en plan for gjennomføring av forhandlinger med Kongo om soningsoverføring av Tjostolv Moland og Joshua French.

Det medfører ikke riktighet at departementet har utarbeidet en slik plan, men det er utarbeidet et bakgrunnsnotat om ulike problemstillinger knyttet til inngåelse av soningsoverføringsavtaler med land Norge ikke har soningsoverføringsavtale med. Norge har ikke soningsoverføringsavtale med Kongo.

Det foreligger ingen rettskraftig dom i «Kongo-saken» som norske myndigheter kan forholde seg til. Når det foreligger en eventuell fellende rettskraftig dom og begjæring om soningsoverføring, vil saken bli vurdert i et samarbeid mellom Justisdepartementet og Utenriksdepartementet.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer