Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen diskuterer russerhorer

Russiske kvinner som prostituerer seg i Finnmark, vil førstkommende fredag bli drøftet av en statsråd og flere statssekretærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Kristelig Folkepartis parlamentariske leder Einar Steensnæs som har tatt initiativet til møtet etter sitt besøk i Finnmark.

Helseminister Dagfinn Høybråten vil delta sammen med blant andre statssekretær Bjørn Solbakken i Justisdepartementet og statssekretær Odd Anders With i Barne- og familiedepartementet.

I tillegg vil to representanter fra Finnmark fylkeskommune og to representanter for Tana kommune delta. Det samme vil representanter for helsetilsynet.

- Hensikten med møtet er å få kartlagt tiltak som kan sette en stopper for den uverdige og uønskede trafikken av russiske prostituerte som gjerne kombineres med ulovlig spritomsetning, sier Steensnæs, som også vil være med på fredagens møte.

Straffbar utleie?

Justisminister Odd Einar Dørum minner i en pressemelding om at prostitusjon i seg selv ikke er ulovlig. Men dersom det viser seg at noen organiserer eller utnytter andres utukt, kan det være straffbart, påpeker Dørum.

- Det kan også være straffbart å leie ut lokaler til personer som driver ervervsmessig utukt. Dette er blant de spørsmål vi vil ta opp. Vi vil også styrke samarbeidet med russiske myndigheter, sier Dørum.

- Jeg har stor forståelse for de sterke reaksjonene på de problemer russisk «invasjon» med sprit og prostitusjon påfører befolkningen i Tana, spesielt i den lille bygda Skiippagurra, sier Dørum.

(NTB)