GÅR TILBAKE PÅ VALGLØFTE: Statsminister Erna Solbergs parti sa i valgkampen at de ville ha løpende barnehageopptak. Slik blir det ikke. Til høyre finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
GÅR TILBAKE PÅ VALGLØFTE: Statsminister Erna Solbergs parti sa i valgkampen at de ville ha løpende barnehageopptak. Slik blir det ikke. Til høyre finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Regjeringen dropper to barnehageopptak

Høyre bryter valgløftet om løpende barnehageopptak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen skrinlegger det rødgrønne forslaget om to barnehageopptak i året. Maksprisen videreføres på samme reelle nivå som i 2013.

Når tilbudet om et utvidet barnehageopptak reverseres, er det ventet at antallet som mottar kontantstøtte vil øke - fordi etterspørselen etter barnehageplass blir mindre.

Regjeringen har derfor satt av 20 millioner kroner til økte utgifter ved kontantstøtte, som en følge av dette grepet, i 2014.

Antallet med kontantstøtte er høyere enn anslått også i år.

Uavhengig av regjeringens grep med barnehageopptaket, var det forventet å øke ytterligere i 2014. 30 millioner kroner er satt av til dette formålet.

(NTB)