Regjeringen endrer på sykelønnsforslaget

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) dropper omstridt forslag.

SNUR: Statsråd Robert Eriksson (Frp) ville kutte i sykelønna, selv om den nye IA-avtalen fra mars i år dikterte at ordningen skulle ligge Nå snur han etter massivt press. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SNUR: Statsråd Robert Eriksson (Frp) ville kutte i sykelønna, selv om den nye IA-avtalen fra mars i år dikterte at ordningen skulle ligge Nå snur han etter massivt press. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringen legger bort forslaget om å doble inntektsgrensen for å få sykelønn. Det bekrefter arbeidsminister Robert Eriksson (Frp), ifølge NTB.

Stridens kjerne lå i forslaget til statsbudsjett, der regjeringen foreslo å heve minste inntektsgrunnlag for rett til sykepenger fra opp til 1 G - det vil si 88 000 kroner.

Etter skarpe reaksjoner, hadde arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) i dag innkalt partene i arbeidslivet til et oppvaskmøte.

- Noen har ment at det er et brudd på IA-avtalen. Jeg og regjeringen mener det er en teknisk mindre justering som ikke er et brudd på avtalen. Det er det viktig for meg å understreker. Samtidig registrerer jeg at en samlet arbeidstakerside, og en samlet arbeidsgiverside, har en annen forståelse. Derfor legger regjeringa bort forslaget, sa Eriksson til NRK etter møtet.

Organisasjonene NHO, LO, UNIO, KS, VIRKE, YS, Spekter og Akademikerne har i formiddagstimene diskutert saken på statsrådens kontor, og rett over klokka 12 i dag kom Eriksson ut med budskapet om at han har snudd.

- Det er viktig for oss å ha et godt samarbeid med partene, det er viktig å nå de felles målene vi har satt oss i IA-avtalen. Og det er viktig for meg å lytte til partene, og at vi har en felles forståelse. Derfor legger vi bort forslaget.

Regjeringen har informert de parlamentariske lederne til støttepartiene Venstre og KrF, i tillegg til regjeringspartienes parlamentariske ledere.

Forslaget om sykelønnskutt blir derfor droppet i de forestående budsjettforhandlingene i Stortinget.