Regjeringen endrer på sykelønnsforslaget

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) dropper omstridt forslag.

SNUR: Statsråd Robert Eriksson (Frp) ville kutte i sykelønna, selv om den nye IA-avtalen fra mars i år dikterte at ordningen skulle ligge Nå snur han etter massivt press. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SNUR: Statsråd Robert Eriksson (Frp) ville kutte i sykelønna, selv om den nye IA-avtalen fra mars i år dikterte at ordningen skulle ligge Nå snur han etter massivt press. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen legger bort forslaget om å doble inntektsgrensen for å få sykelønn. Det bekrefter arbeidsminister Robert Eriksson (Frp), ifølge NTB.Stridens kjerne lå i forslaget til statsbudsjett, der regjeringen foreslo å heve minste inntektsgrunnlag for rett til sykepenger fra opp til 1 G - det vil si 88 000 kroner.

Etter skarpe reaksjoner, hadde arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) i dag innkalt partene i arbeidslivet til et oppvaskmøte.

- Noen har ment at det er et brudd på IA-avtalen. Jeg og regjeringen mener det er en teknisk mindre justering som ikke er et brudd på avtalen. Det er det viktig for meg å understreker. Samtidig registrerer jeg at en samlet arbeidstakerside, og en samlet arbeidsgiverside, har en annen forståelse. Derfor legger regjeringa bort forslaget, sa Eriksson til NRK etter møtet.

Organisasjonene NHO, LO, UNIO, KS, VIRKE, YS, Spekter og Akademikerne har i formiddagstimene diskutert saken på statsrådens kontor, og rett over klokka 12 i dag kom Eriksson ut med budskapet om at han har snudd.

- Det er viktig for oss å ha et godt samarbeid med partene, det er viktig å nå de felles målene vi har satt oss i IA-avtalen. Og det er viktig for meg å lytte til partene, og at vi har en felles forståelse. Derfor legger vi bort forslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer