BLE BERGET: Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) har gått høyt og hardt ut i sin iver etter å reformere norsk landbrukssektor. Imidlertid har hun manglet flertall, og vel så det, i Stortinget. Det havarerte jordbruksoppgjøret ble sendt til Stortinget, der stortingsgruppene til Høyre, Frp, Venstre og KrF har blitt enige om en avtale. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BLE BERGET: Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) har gått høyt og hardt ut i sin iver etter å reformere norsk landbrukssektor. Imidlertid har hun manglet flertall, og vel så det, i Stortinget. Det havarerte jordbruksoppgjøret ble sendt til Stortinget, der stortingsgruppene til Høyre, Frp, Venstre og KrF har blitt enige om en avtale. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Regjeringen enig med KrF og Venstre om jordbruksavtale

Vil presentere enighet om en ny jordbruksavtale klokka 21, ifølge NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partiene skal være enige om en økning i budsjettrammen på rundt 250 millioner kroner over statens opprinnelige tilbud til bøndene, ifølge NRK, som også melder at det blir pressekonferansen klokka 21.

Det samme får Dagbladet bekreftet.

Dagbladet meldte i 14.30-tida i dag at partene langt på vei var enige, men at selve avtaleteksten gjensto.

Intens møtevirksomhet gjennom dag har ført til at partene klarte å samle seg om en jordbruksavtale.

Statens forhandlingsleder Leif Forsell ble hentet inn til Stortinget for å bistå i dragkampen om landbruksoppgjøret, ifølge NTB.

Tirsdag for to uker siden brøt jordbruksforhandlingene mellom staten og bondeorganisasjonene sammen.

Partene skiltes etter en amper pressekonferanse der landbruksministeren anklaget bødene for å ha drevet med «grov feilinformasjon», skremselspropaganda og svartmaling.

Bondeorganisasjonene mente på sin side at tilbudet fra staten var en ren provokasjon, og at staten ikke hadde vist reell forhandlingsvilje.

Uansett sto Listhaug tilbake med et jordbruksoppgjør det ikke var støtte for i Stortinget. Forhandlinger med støttepartiene Venstre og KrF ut i de små timer torsdag i forrige uke, førte ikke fram.

Nå har altså regjeringspartiene og støttepartiene på Stortinget samlet seg om en avtale som vil gi landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) flertall for hennes første jordbruksoppgjør.