Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen falt i Italia

ROMA (NTB-Reuters-DPA): Italias statsminister Romano Prodi tapte i dag tillitsvoteringen i den italienske nasjonalforsamling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall av representantene i deputertkammeret stemte mot den tillitserklæringen Prodi og hans regjering ba om. Men flertallet var knapt: 313 mot 312 stemmer.

Vedtaket betyr at Prodis sentrum-venstrekoalisjon må gå av. Det er ventet at den italienske statsministeren vil innlevere sin avskjedssøknad til Italias president Oscar Luigi Scalfaro seinere i dag. Det er imidlertid fortsatt usikkert hvem som kommer til å danne ny ny regjering i Italia.

Scalfaro vil trolig be Prodi vende tilbake til nasjonalforsamlingen for å forsøke å danne en ny regjering.

- Jeg tar denne voteringen med stor ro, sa Prodi mens representanter for opposisjonen jublet over resultatet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling