Regjeringen får kritikk for passkontroll-kaos

Sp og KrF kritiske. 

FÅR KRITIKK: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) møter politimesteren og den lokale ledelsen ved politistasjonen på Gardermoen onsdag. Da la han skylda på trøbbelet på politimesteren, men sa han ville vurdere mer penger til politidistriktet Øst når finansieringssystemet for politidistriktene skal gjennomgås. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP) møter politimesteren og den lokale ledelsen ved politistasjonen på Gardermoen onsdag. Da la han skylda på trøbbelet på politimesteren, men sa han ville vurdere mer penger til politidistriktet Øst når finansieringssystemet for politidistriktene skal gjennomgås. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avinor skal ha advart regjeringen om passkontroll-kaoset før sommeren uten at noe ble gjort, melder NRK. Denne uken ble passkontrollen nesten stengt på grunn av høyt sykefravær.

- De har tydelig blitt varslet om at problemene ville oppstå. De ble spurt om hva de ville gjøre for å unngå det, men har ikke gjort noe, sier justispolitisk talsperson i Senterpartiet Jenny Klinge til NRK.

- Alvorlig

Et møte mellom samferdselsdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet ble holdt 1. juli, ifølge kanalen. Det ble advart om mangel i passkontrollen ved flyplassen.

Denne uken truet vernetjenesten i politiet med å stenge dersom det ikke kom tiltak for å lette på det høye sykefraværet. Justispolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad i KrF sier situasjonen i sommer ikke har vært holdbar.

– Det er alvorlig når grensekontrollen ikke er god nok, sier han.

Uenig

Statssekretær i Justisdepartementet Ove Vanebo (Frp) er ikke enig i kritikken og mener det er politimesteren som er ansvarlig for å fylle stillinger i sitt distrikt.

– Det var til sjuende og sist Politidirektoratet som omdisponerte stillingene på Gardermoen. Det ville ha blitt en pussig situasjon om justisministeren skulle gripe inn i hvert politidistrikt om det er ulike klager, sier Vanebo.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer