Regjeringen fjernet klimaløfte - kalte det trykkfeil

En biodiesel-avtale opposisjonspartiene trodde var vedtatt i samarbeid med regjeringen, ble fjernet fra statsbudsjettet som trykkfeil.

FÅR KJEFT: Da statsminister Jens Stoltenberg snakket til Fagforbundets landsmøte i Folkets Hus i Oslo tirsdag , lanserte han regjeringens nye tiltak for å øke bruken av biodrivstoff i Norge. Opposisjonen mener planene er en utvannet variant av en avtale de allerede hadde på plass. FOTO: SCANPIX
FÅR KJEFT: Da statsminister Jens Stoltenberg snakket til Fagforbundets landsmøte i Folkets Hus i Oslo tirsdag , lanserte han regjeringens nye tiltak for å øke bruken av biodrivstoff i Norge. Opposisjonen mener planene er en utvannet variant av en avtale de allerede hadde på plass. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Karamellen regjeringspartiene har solgt inn som en miljøseier de siste dagene, lå egentlig inne i statsbudsjettet før en rettelse sendt for tre uker siden, tok det ut.

I et brev fra 30. oktober, endret Finansdepartementet det opposisjonen mener har vært et tverrpolitisk klimaløfte om biodrivstoff. Under overskriften «Korrigering av trykkfeil», introduserer finansminister Sigbjørn Johnsen flere forbehold i planene om å innføre økt påbud om biodrivstoff i norsk diesel.

Dermed gikk regjeringen tilbake på det opposisjonen trodde hadde vært en avtale i ett år.

Stolt SolheimI fjor høst ble partene i klimaforliket invitert til å diskutere framtidas bruk av biodrivstoff. Tredje desember 2008 presenterte de i fellesskap nye krav. En tverrpolitisk avtale skulle gi omsetningspåbud på 2,5 prosent biodrivstoff fra 2009, og fem prosent fra første juli 2010. Avgjørelsen ble fattet i et klimamøte på miljøvernministerens kontor.

- Dette er en gledens dag for alle som er opptatt av rask innføring av miljøvennlig biodrivstoff i Norge, sa Solheim den gang til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer