FORBYR OVERFØRING: Kulturminister Anniken Huitfeldt. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ Dagbladet
FORBYR OVERFØRING: Kulturminister Anniken Huitfeldt. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/ DagbladetVis mer

Regjeringen forbyr overføring av penger til utenlandske spill

- Vil ramme de spillavhengige, hevder spillselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I statsråd fredag vil regjeringen gå inn for en lovendring som gjør det forbudt for norske banker og betalingsinstitusjoner å formidle betaling fra Norge til pengespill registrert i utlandet.


Forskriften skal gjelde fra 1. juni. Den praktiske konsekvensen er at det ikke blir mulig å betale til utenlandske spillselskaper via norske banker.

- Det blir heller ikke mulig å bruke norske betalingskort på pengespill i utlandet, sier kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) til VG.

I fjor brukte norske spillere mellom fem og seks milliarder kroner på utenlandske spillnettsteder. Huitfeldt mener den nye forskriften vil begrense spillproblemer.

- Norge er det første landet som innfører et slikt forbud, men flere andre land forbereder lignende løsninger, opplyser statsråden.

Ifølge Lotteri- og Stiftelsestilsynet spilte 310.000 nordmenn utenlandske pengespill på nettet i 2009, mer enn 30.000 flere enn året før.

- Rundt halvparten av disse benytter de utenlandskbaserte selskapene for sin spilling. Storgamblerne befinner seg i denne gruppen, sier kommunikasjonssjef Rune Timberlid i Lotteri- og Stiftelsestilsynet.

Spillselskapene er ikke glade for lovendringen.

- Dette er et håpløst forslag. Det vil ramme spillavhengige i Norge fordi vi ikke lenger vil ha noen mulighet til å få kontrollert om det spilles på kreditt, sier myndighetskontakt Per Scavenius i Ladbrokes Norge.

(NTB)