SOMMERKONFERANSE: Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre møter pressen for siste gang før sommeren.
Foto: Hans Arne Vedlog
SOMMERKONFERANSE: Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre møter pressen for siste gang før sommeren. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

- Regjeringen fører en politikk som ikke forstår Norge

Ap-leder Jonas Gahr Støre hamrer løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morges holdt arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre sin halvårlige pressekonferanse og den avsluttende pressekonferansen før sommeren.

Det skjer ei uke etter at et samlet Storting, minus Frp of SV, ble enige om at Norge skal ta i mot 8000 flyktninger fra Syria. Støre møtte pressen sammen med partisekretær Kjersti Stenseng.

- At Frp og SV står utenfor, rokker ikke ved denne avtalen, sier Støre som mener Norge ikke er ferdig med å diskutere flyktningepolitikk i en urolig verden.

Angriper regjeringen Støre ønsket pressen velkommen til nye lokaler på Youngstorget i Oslo som «skal vibrere av valgkamp». For arbeiderpartiets statsministerkandidat er ikke videre imponert over regjeringen halvveis i regjeringsperioden.

- Regjeringen fører en politikk som ikke forstår Norge og de utfordringer vi har, sier Jonas Gahr Støre.

Han går til frontalangrep på Høyre-Frp-regjeringens skattekutt.

- De kan ikke dokumentere at dette har hatt stimulerende effekt, sier Støre som peker på at pengene heller kunne ha gått til flere lærere og opprustning av sykehus.

- Vi har fått en norsk versjon av nyliberal høyrepolitikk som vi har sett i andre land, sier Ap-lederen som mener dette er helt feil vei å gå.

- Flertallet er borte Han viser til avsløringen i Aftenposten denne uka om at 48 kommuner nå har innført eiendomsskatt.

- Ingen kommuner innfører eiendomsskatt for moro skyld. Når Stortinget kutter skattene, må kommunene øke dem, sier Støre.

Støre peker også på at Frp er blitt spaltet i to. Et Frp i regjering, og et Frp på Stortinget. Ap-lederen mener det ikke er helt enkelt å forholde seg til.

- Denne utviklingen svekker regjeringens autoritet, sier Støre som ser håp for framtida.

- Flertallet som regjeringen hadde, ser ut til å være borte ved halvgått løp.