Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen foreslår høyere skatt på aksjeutbytte

Regjeringen vil skattlegge aksjeutbytte sterkere enn i dag. I statsbudsjettet for 2001 vil Regjeringen foreslå 14 prosent skatt på utbytte hos mottaker, som kommer i tillegg til skatten betalt av selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Regjeringen vil ha et bedre og mer rettferdig skattesystem, og mener at høy kapitalavkastning bør beskattes høyere enn i dag, sier finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

- Det har kommet fram at flere selskaper nå foretar tilpasninger for å komme utenom økt utbytteskatt. Derfor vil det bli foreslått at ordningen med 14 prosent skatt på utbytte hos mottaker skal gjelde fra og med i dag, sier Schjøtt-Pedersen.

Regjeringen tar sikte på at det senere etableres et system der avkastningen utover en nærmere fastsatt andel av selskapets kapital får økt skatt. Dette vil bli drøftet nærmere i statsbudsjettet for 2001, som legges fram 4. oktober. En slik systemendring krever mer tid til forberedelse enn Regjeringen har hatt til rådighet, og vil derfor først bli foreslått fra og med 2002.

(Dagbladet.no)