ULV: Klimadepartementet foreslår å endre naturmangfoldsloven slik at den gir utvidet adgang til lisensfelling av ulv – også der det ikke er skadepotensial. Foto: Per Løchen / SCANPIX .
ULV: Klimadepartementet foreslår å endre naturmangfoldsloven slik at den gir utvidet adgang til lisensfelling av ulv – også der det ikke er skadepotensial. Foto: Per Løchen / SCANPIX .Vis mer

Regjeringen foreslår økt adgang til felling av ulv

Klimadepartementet foreslår å endre naturmangfoldsloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klimadepartementet foreslår å endre naturmangfoldsloven slik at den gir utvidet adgang til lisensfelling av ulv – også der det ikke er skadepotensial.

Det opplyser klima- og miljøminister Vidar Helgesen til NTB onsdag ettermiddag.

– Forslaget består i at vi tar inn tekst fra Bernkonvensjonen i naturmangfoldsloven. Dermed blir loven blir mer tro til teksten i konvensjonen. En slik lovendring gir noe større fleksibilitet i forvaltningen av ulven, både i og utenfor ulvesonen, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Statsråden sier at det faktiske antall ulv vil avgjøres i de enkelte sakene.

Formålet med lisensfellingen kan være hensyn til vitenskap, kultur, økonomi, rekreasjon og naturmangfold. I alle tilfeller må imidlertid de generelle vilkårene, om at uttaket ikke truer bestandens overlevelse, samt at det ikke foreligger andre tilfredsstillende løsninger, være oppfylt, opplyser departementet.

Det er høringsfrist i saken 27. februar.

NTB