<strong>ELDREMINISTER:</strong> Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug vil forskriftsfeste at par som ønsker det skal få bo sammen på sykehjem. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix
ELDREMINISTER: Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug vil forskriftsfeste at par som ønsker det skal få bo sammen på sykehjem. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix Vis mer

Eldreomsorg

Regjeringen foreslår samboergaranti på sykehjem

Regjeringen foreslår å forskriftsfeste samboergaranti på sykehjem og sender nå forslaget ut på høring med frist i november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- For mange varer kjærligheten livet ut. Sykdom skal ikke skille ektepar som har bodd sammen hele livet. Derfor foreslår regjeringen at kommunene skal legge til rette for at personer som ønsker det, får bo sammen, sier eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp).

Samboergaranti vil være viktig for de eldre det gjelder, men det vil også være positivt for helse- og omsorgstjenesten, fremholder ministeren.

- Det kan være dramatisk å flytte fra hjem til sykehjem. På ett døgn forandres hele tilværelsen. Samboergaranti skal bidra til å gjøre denne overgangen enklere og skape større trygghet for eldre og de pårørende. Dette er å ta eldres situasjon på alvor, sier Listhaug.

I forslaget heter det at kommunene skal tilrettelegge tjenestetilbudet slik at man tar hensyn til par som ønsker å bo sammen. Høringsfristen er satt til 26 november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer