Regjeringen fornøyd med Aker-kjøp

Til tross for 3,8 milliarder i verditap. - Vi ville sikre arbeidsplasser, sier Brustad.

UENIGE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (AP) og stortingsrepresentant Knut Arild Hareide (KrF) i vandrehallen etter den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.
Foto: Berit Roald / SCANPIX
UENIGE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (AP) og stortingsrepresentant Knut Arild Hareide (KrF) i vandrehallen etter den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet.no): I Stortingets spørretime hamret opposisjonen løs mot næringsminster Sylvia Brustad etter at det ble kjent av de statens aksjeportefølje i Aker holding og Solutions har rast i verdi.

— Statens oppkjøp av Aker Solutions for to år siden har gitt et tap på 3,8 milliarder kroner. Oppkjøpet ble gjort uten finansielle rådgivere, sier vararepresentant Knut Arild Hareide (KrF).

Han mener også avtalen ga Wallenberg-stiftelsen en rekke fordeler, blant annet muligheten til å selge seg ut med et betydelig lavere tap enn den norske stat.

ArbeidsplasserSylvia Brustad mener investeringen var riktig, på tross av børsfallet.— Jeg ser ikke på dette som tap. Staten er en langsiktig eier og skal være med på så vel oppturer som nedturer. Denne regjeringen mener statlig eierskap av et visst omfang er nødvendig for å sikre arbeidsplasser og holde hovedkvarterer i Norge, sier Brustad.

Siden 2007 har aksjen stupt i verdi fra kjøpssummen på 145,60 til 35,50. - Statens eierportefølje på Oslo Børs er falt med 360 milliarder kroner som følge av den økonomiske krisen. Her utgjør ikke Aker Solutions mye og diskusjoner rundt tap er et feil spor, sier Brustad til Dagbladet.no. Hun mener staten bidro til å sikre arbeidsplasser og at Aker Solutions ble på norske hender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer