Regjeringen går inn for omstridt bemanningsnorm for barnehager

Vil lovfeste krav om minst én voksen per barn under tre år, per seks barn for de over tre år.

LOVFESTER BEMANNINGSNORM: Private Barnehagers Landsforbund frykter at mange barnehager må stenge når regjeringen nå går inn for bemanningsnorm i barnehagene. Ilustrasjonsfoto: veryulissa / Shutterstock / NTB scanpix
LOVFESTER BEMANNINGSNORM: Private Barnehagers Landsforbund frykter at mange barnehager må stenge når regjeringen nå går inn for bemanningsnorm i barnehagene. Ilustrasjonsfoto: veryulissa / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Til tross for kraftig motstand ønsker regjeringen å innføre en ny bemanningsnorm som skal gi flere voksne per barn i barnehagene.

Normen ble vedtatt i statsråd fredag. Regjeringen foreslår at det lovfestes et krav om minimum én voksen per tre barn under tre år, og én voksen per seks barn over tre år.

– Vi må ha en bemanningsnorm som sikrer at alle barn har nok ansatte rundt seg uansett hvilken barnehage de går i, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Tidligere i år skjerpet regjeringen kravet om antall pedagogiske ledere i barnehagen og varslet samtidig at det ville komme et nasjonalt minstekrav til antall ansatte.

Nå sendes forslaget over til Stortinget, som får det siste ordet i saken. Det er ventet at KrF vil støtte forslaget, og at regjeringen dermed får flertall.

Det er særlig Private Barnehagers Landsforbund (PBL) som har motsatt seg innføringen av en bemanningsnorm. PBL har blant annet hevdet at én av fire små barnehager kan komme til å måtte stenge dørene som følge av normen.

(NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer