Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen gir 100 millioner til å rense havet for plast

Lanserer samtidig egen havstrategi i utenrikspolitikken.

PROBLEM: Forsøpling av verdenshavene, i form av plast, er blitt et stort miljøproblem. Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/NTB scanpix
PROBLEM: Forsøpling av verdenshavene, i form av plast, er blitt et stort miljøproblem. Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen bevilger 100 millioner kroner til plastopprenskning i havet og lanserer en egen havstrategi i utenrikspolitikken.

Statsminister Erna Solberg (H) var fredag gudmor under dåpen av det nye forskningsskipet Dr. Fridtjof Nansen, som i likhet med sine to forgjengere skal settes inn i bistandsprogrammer for å kartlegge og legge til rette for bærekraftig utnytting av havets ressurser.

DÅP: Statsminister Erna Solberg er gudmor ved dåpen av forskningsskipet Dr. Fridtjof Nansen. Utenriksminister Børge Brende og klima- og miljøminister Vidar Helgesen er til stede.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DÅP: Statsminister Erna Solberg er gudmor ved dåpen av forskningsskipet Dr. Fridtjof Nansen. Utenriksminister Børge Brende og klima- og miljøminister Vidar Helgesen er til stede. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

I tillegg la regjeringen fram den første stortingsmeldingen om hav i utenrikspolitikken der bærekraftig bruk og verdiskapning, rene og sunne hav og blå økonomi er hovedprioritetene.

- Vi skal ta en lederrolle internasjonalt for bærekraftige hav, sier utenriksminister Børge Brende (H) som også annonserte en bevilgning på 100 millioner kroner til det internasjonale arbeidet mot marin forsøpling og mikroplast.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!