Regjeringen gir 50 millioner til brystoperasjoner

1400 kvinner venter på nytt bryst.

DEMONSTRASJON: I mars demonstrerte kvinner utenfor Stortinget, fordi norske kvinner venter for lenge på brystrekonstruksjon etter å ha blitt rammet av brystkreft. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
DEMONSTRASJON: I mars demonstrerte kvinner utenfor Stortinget, fordi norske kvinner venter for lenge på brystrekonstruksjon etter å ha blitt rammet av brystkreft. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen bevilger totalt 50 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett til brystoperasjoner for brystkreftrammede kvinner.

Det opplyser SV-leder og partiets helsepolitiske talsmann Audun Lysbakken til Bergens Tidende.

- Vi kan ikke bare bevilge penger ut fra representantforslag i Stortinget. Nå kommer første anledning, revidert budsjett, og nå kommer det penger til å begynne å ta unna køen, sier Lysbakken.

Rundt 1.400 kvinner venter på å få nytt bryst. Noen skal få implantat mens andre skal få rekonstruert sitt eget bryst. Gjennom flere aksjoner har de presset politikerne til å foreta seg noe, og tirsdag får de svar gjennom øremerkede penger som skal gå rett til operasjonene de har etterspurt.

- Vi klarer ikke å avvikle køen med denne bevilgningen. Til det trengs mer enn bare penger, også kapasitet. Men vi kommer i gang, og målet er at nytt bryst skal komme samtidig med selve kreftoperasjonen, som en naturlig del. På grunn av manglende prioritering har det dannet seg denne køen over lang tid. Enkelte kvinner har ventet over åtte år på nytt bryst, sier Lysbakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer