Regjeringen gir 710 millioner til NAV

Enklere behandling for arbeidsledige. Ingen skal vente mer enn tre uker.

TROR PÅ REFORMEN: Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen presenterte i dag regjeringens plan for å redde NAV. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
TROR PÅ REFORMEN: Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen presenterte i dag regjeringens plan for å redde NAV. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet.no): Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen presenterte i dag regjeringens redegjørelse om problemene i NAV og tiltakene de nå setter inn for å løse krisen. Regjeringen innvilger 710 millioner kroner til NAV. Pengene skal gå til økt driftsbudsjett, forenklinger av dagpengebehandling, omfattende organisatoriske tiltak og økt styring og intern kontroll.

- Vi må sikre at folk får ytelsene til rett tid. Med de tiltakene vi nå foreslår gjør vi NAV i stand til å oppfylle de mål som er satt og vi ruster etaten for en situasjon med økt arbeidsledighet, sier Dag Terje Andersen.

Han understreker at ingen arbeidsledige skal måtte gå på sosialkontoret for å få penger til livsopphold fordi de ikke får svar på søknad om dagpenger. NAV skal behandle kurante søknader om dagpenger innen 21 dager.

- Hvis søknaden ikke er behandlet innen denne fristen så skal den arbeidsledige få penger uten å måtte gå på sosialkontoret. NAV skal gi utbetalinger på forskudd og ta kontroll av søknader i etterkant, sier Andersen. Manglende dokumentasjon fra søkeren vil ofte forsinke søknader. Nå skal NAV-kontorene kunne lette på dokumentajsonskravet og for eksempel hente inn dokumentasjon i ettertid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer