Regjeringen gir all digital journalistikk momsfritak

Kulturminister Trine Skei Grande får gjennomslag for Venstres syn og utvider ordningen med momsfritak i mediene til å gjelde all digital journalistikk.

FRITAK: Venstre-leder Trine Skei Grande slapp nyheten om momsfritak for digital journalistikk tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRITAK: Venstre-leder Trine Skei Grande slapp nyheten om momsfritak for digital journalistikk tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi har gjennomført momsfritak for elektroniske medier, selv om vi ikke fikk en mikropromille av gjennomslag blant velgerne for det. Jeg er glad for at vi nå kan si at vi vil utvide den momsen til å gjelde alle tidsskrifter – også digitalt, sa Grande da hun åpnet Nordiske Mediedager i Bergen onsdag.

Nyheten vakte full jubel i salen i Media City Bergen, skriver Medier24.

Grande sa i talen at de nå skal bruke tid på å finne ut hvordan dette skal gjennomføres.

- Vi skal finne den lovmessige avgrensingen, så får vi fjernet den urettferdige forskjellsbehandlingen, sa Venstre-statsråden.

Allerede i Venstres alternative budsjett i fjor høst gikk partiet inn for å utvide momsfritaksordningen til å gjelde alle medier. For to år siden vedtok regjeringen momsfritak for nyheter og aktualitet, men ikke for fagpressen og enkeltartikler.

- Det er fantastisk gledelig at kulturministeren nå slår fast at det i revidert nasjonalbudsjett åpnes for at de fagtidsskrifter som i dag har momsfritak på papir – nå skal få det digitalt, sier administrerende direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen til avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer