Statsbudsjettet for 2018

Regjeringen gir mer penger til Sjøforsvaret

Hoster opp 84,5 millioner for å styrke vedlikehold av flåten.

GIR TIL SJØFORSVARET: Regjeringen, her ved Erna Solberg, øker bevilgningene til Sjøforsvaret.   Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
GIR TIL SJØFORSVARET: Regjeringen, her ved Erna Solberg, øker bevilgningene til Sjøforsvaret. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BODØ (Dagbladet): I sitt budsjettforslag for 2018 foreslår regjeringen å bruke 4096 millioner kroner på Sjøforsvaret.

Bevilgningen tilsvarer en reell økning på 84,5 millioner kroner til Sjøforsvaret sammenlignet med fjoråret. Dette skal sikre høyere beredskap og et mer langsiktig vedlikeholdsarbeid med flåten, opplyser regjeringen.

- Det er et klart signal om at vi går fra ord til handling i forsvarspolitikken og et budsjett i tråd med langtidsplanen, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet.

Regjeringen omtaler pengebruken som en satsing på grunnmuren i Sjøforsvaret, som over lengre tid har meldt om økende vedlikeholdskostnader.

Når det regner på presten...

De friske midlene skal brukes til å dekke etterslep og styrke mulighetene for et bærekraftig vedlikeholdsnivå og til å dekke opp etterslep i vedlikehold, opplyser regjeringen.

Solberg presenterer bevilgningen for Dagbladet i Bodø i dag, sammen med Kjell Børge Freiberg, stortingskandidat for regjeringspartneren Frp.

- Denne satsingen på grunnmuren representerer en flerårig forpliktelse fra regjeringens side, som vi følger opp i år, sier Freiberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer