Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen gir økt garanti til verftsindustrien

Regjeringen øker garantiordningen for verftsindustrien med 10 milliarder kroner og satser mer på utvikling for å sikre norske arbeidsplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Regjeringen øker garantiordningen for verftsindustrien med 10 milliarder kroner og satser mer på utvikling for å sikre norske arbeidsplasser.

Foruten den økte garantirammen på 10 milliarder til GIEK (Garanti-instituttet for eksportkreditt), går regjeringen inn for å øke rammen for lån fra Innovasjon Norge med 200 millioner kroner samt å øke bevilgningene til forskning og utvikling med 175 millioner kroner. Det blir dessuten lagt opp til å bedre støtteordninger for små og mellomstore bedrifter som satser på eksport.

- Dette er en helhetlig og god pakke som vil bidra til utviklingen av en konkurransedyktig næring, og dermed legge grunnlaget for fremtidige arbeidsplasser, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i en pressemelding.

Slik situasjonen er for norsk verftsindustri i dag, står 17 av 29 skipsverft uten oppdrag etter nyttår. Det er akutt fare for permitteringer og oppsigelser.

- Tiltakene vil bidra til at næringene også finner nye forretningsområder hvor de kan utnytte sine fortrinn. Fornybar energi, og særlig offshore vindkraft, er et marked med muligheter for de maritime næringene, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!