Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen gir ytterligere 140 millioner til Filippinene

Vil øke den humanitære bistanden til den kriserammede øynasjonen.

HARDT RAMMET: 13 millioner mennesker er rammet av tyfonen Haiyan på Filippinene. Behovet for hjelp er enormt. Foto: John T. Pedersen
HARDT RAMMET: 13 millioner mennesker er rammet av tyfonen Haiyan på Filippinene. Behovet for hjelp er enormt. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge gir dermed totalt 205 millioner i støtte til Filippinene.

- Vi ønsker å bidra til å lette lidelsene som barn, kvinner og menn nå gjennomgår i de rammede områdene på Filippinene, sier statsminister Erna Solberg.

Regjeringen stiller nå nye 20 millioner kroner til rådighet.

- I tillegg har vi besluttet å be Stortinget om en tilleggsbevilgning på ytterligere 120 millioner kroner til nødhjelpsarbeidet, sier Solberg.

Stort behov Pengene fra Norge skal blant annet gå til mat, vann, helsehjelp og til å skaffe folk husly.

I tillegg til å bidra gjennom FN, støtter regjeringen det akutte nødhjelpsarbeidet til Caritas, Redd Barna og Røde Kors.

- Behovene er enorme, og det gjøres en stor innsats fra mange aktører. Samtidig er det et problem at nødhjelpen ikke kommer raskt nok fram til de som trenger det, sier utenriksminister Børge Brende.

Regjeringen vil derfor jobbe for å styrke ledelsen og koordineringen av nødhjelpsarbeidet.

(NTB)