Regjeringen gjør hjemme-poker lovlig

Nå kan vennegjengen ha en pokerpott på 5000 kroner.

VIL LEGALISERE HJEMME-POKER: I tillegg til å tillate NM i poker på norsk jord vil regjeringen også foreslå å fjerne forbudet mot pokerlag i norske hjem. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VIL LEGALISERE HJEMME-POKER: I tillegg til å tillate NM i poker på norsk jord vil regjeringen også foreslå å fjerne forbudet mot pokerlag i norske hjem. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I tillegg til å tillate NM i poker på norsk jord vil regjeringen også foreslå å fjerne forbudet mot pokerlag i norske hjem. En pokerpott på 5000 kroner vil bli lovlig hjemme i stua.

Regjeringen var tidlig ute med å si ja til å åpne for pokerturneringer i Norge, men i forslaget til endring av forskriftene - et grep som gjør at endringene ikke må innom Stortinget - åpner kulturminister Thorhild Widvey (H) også for at private pokerlag skal bli lovlig, skriver Vårt Land.

Forslaget vil innebære at det blir lovlig å invitere ti venner til pokerlag med 5.000 kroner i toppgevinst. Forutsetningen er at det ikke skal ha «et organisert eller profesjonelt preg», og det skal fremdeles være ulovlig med pokerlag på arbeidsplasser, restauranter, puber og på skip.

Blå Kors er ikke begeistret for forslaget.

- Et skritt i fullstendig feil retning, sier generalsekretær Jan Elverum. Organisasjonen hjelper blant annet spillavhengige. Elverum mener dette er en gavepakke til kriminelle og peker på at samfunnet har nok avhengighet og nok problemer allerede.

Statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag i Kulturdepartementet avviser at dette er et frislipp av poker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer