Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen gratulerer Gro

TROMSØ (NTB): Regjeringen sender sine hjerteligste gratulasjoner til Gro Harlem Brundtland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hennes brede politiske og helsefaglige bakgrunn gjør henne mer enn vel skikket til å ta fatt på det viktige arbeidet som leder for Verdens helseorganisasjon (WHO), sier statsminister Kjell Magne Bondevik etter at Brundtland i dag ble nominert til stillingen som ny generaldirektør i WHO.

- Å sikre alle menneskers rett til god helse, er en hovedutfordring i alt utviklingsarbeid. I dagens åpne verdenssamfunn er vi alle avhengige av et bredt internasjonalt samarbeid for å hindre spredningen av smittsomme sykdommer. Norge vil gi sin aktive støtte til den nye generaldirektøren i WHO, og videreføre det norske engasjementet for å fremme det internasjonale samarbeidet på helseområdet.

- Jeg er glad for at regjeringen gjennom et aktivt engasjement har kunnet bidra til at Harlem Brundtland nå blir leder for en viktig internasjonal organisasjon, sier statsminister Bondevik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!