Regjeringen har bestemt seg for E39-trasé

Regjeringen har bestemt at E39 blir lagt til det såkalte indre alternativ via Kvivsvegen mellom Hornindal og Volda i utbyggingen av veistrekningen fra Jølster i Sogn og Fjordane til Volda i Møre og Romsdal.

BYTTER VEI: Regjeringen vil minske antall fergesamband på E39. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
BYTTER VEI: Regjeringen vil minske antall fergesamband på E39. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 - Med dette har vi tatt nok et skritt for å sikre god framdrift i arbeidet med fergefri E39, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Valget av dette alternativet betyr at E39 vil krysse Nordfjorden med hengebru ved Svarstad i Stryn.

Alternativet «Indre trase» omfatter tunnel under Utvikfjellet, innkorting i Stryn og bru over Nordfjorden til Svarstad og så Kvivsvegen videre til Volda. Strekningen blir 87 kilometer lang og får en reisetid på om lag 65 minutter.

Blir billigere Statsminister Erna Solberg (H) sier de store investeringene som er gjort i den nye veien mellom Volda og Hornindal, var avgjørende for regjeringens beslutning.

- Det betyr at en får benyttet seg av de store veiinvesteringene som allerede er gjort på Kvivsvegen og i Hjartåberga i Volda, to områder der det nylig er bygd ny vei, sier Solberg til NRK. Bare på Kvivsvegen er det brukt over 1 milliard kroner.

Hun mener alternativet som er valgt, både blir billigere og raskere enn det såkalte midtre alternativet, som ville gått gjennom Stigedalen og videre til Volda. Også Statens vegvesen gikk inn for Kvivsvegen-alternativet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer