Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Regjeringen har bløffet

Høyre reagerer på formuesskatt-lekkasje.

OVERRASKETHøyres nestleder Jan Tore Sanner mener regjeringen har bløffet når de nå trolig gjør endringer i utregningen av formuesskatten. FOTO: SCANPIX
OVERRASKETHøyres nestleder Jan Tore Sanner mener regjeringen har bløffet når de nå trolig gjør endringer i utregningen av formuesskatten. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Høyre-nestleder Jan Tore Sanner reagerer sterkt på lekkasjene fra statsbudsjettet for 2010, som legges fram klokka 10.00 i dag.

• Se alle lekkasjene på Dagbladet.no

Bløff
Sanner sier til Dagbladet at den rapporterte skjerpingen av formuesskatten, der utregningen skjer på bakgrunn av markedsverdi på bolig, heller enn likningsverdi, er et løftebrudd.

- De har bløffet når de har sagt at vanlige folk ikke får høyere skatt. Dette er en økning på toppen av høyere bolig- og eiendomsutgifter fra forrige regjeringsperiode. Nå klasker de til med en enstra boligskatt som vil ramme mange familier og pensjonister, sier Sanner til Dagbladet.

Markedspris
Regjeringen vil skjerpe formuesskatten på boliger i byområder, men flere pensjonister skal slippe skatt på boligen.Dette er ett av forslagene som regjeringen tirsdag presenterer i statsbudsjettet for 2010, melder nyhetsbyrået ANB.

Ifølge forslaget skal boligens markedsverdi i mye større grad enn tidligere legges til grunn, og dyre boliger i pressområder vil bli skattlagt hardere enn boliger i distriktene.Regjeringen foreslår samtidig å øke bunnfradraget slik at flere pensjonister med nedbetalte hus unngår formuesskatt.

Sanner sier endringene er en fortsettelse av regjeringens politikk fra de forrige fire åra, men er likevel skuffet.

- Jeg reagerer sterkt på dette. Det er en ny praksis, og folk som bor i byen har allerede ekstra kostnader. Dette gjør det vanskelig for mange familier, sier Høyres Jan Tore Sanner.

-Øker konfliktene
Endringene, slik den er rapportert, vil bety en økt skattlegging av eiendom i byene i forhold til på landet.

- Dette vil også øke konflikten mellom bygd og by, sier Sanner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media