- Regjeringen har bløffet

Høyre reagerer på formuesskatt-lekkasje.

OVERRASKETHøyres nestleder Jan Tore Sanner mener regjeringen har bløffet når de nå trolig gjør endringer i utregningen av formuesskatten. FOTO: SCANPIX
OVERRASKETHøyres nestleder Jan Tore Sanner mener regjeringen har bløffet når de nå trolig gjør endringer i utregningen av formuesskatten. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Høyre-nestleder Jan Tore Sanner reagerer sterkt på lekkasjene fra statsbudsjettet for 2010, som legges fram klokka 10.00 i dag.

• Se alle lekkasjene på Dagbladet.no

BløffSanner sier til Dagbladet at den rapporterte skjerpingen av formuesskatten, der utregningen skjer på bakgrunn av markedsverdi på bolig, heller enn likningsverdi, er et løftebrudd.

- De har bløffet når de har sagt at vanlige folk ikke får høyere skatt. Dette er en økning på toppen av høyere bolig- og eiendomsutgifter fra forrige regjeringsperiode. Nå klasker de til med en enstra boligskatt som vil ramme mange familier og pensjonister, sier Sanner til Dagbladet.

MarkedsprisRegjeringen vil skjerpe formuesskatten på boliger i byområder, men flere pensjonister skal slippe skatt på boligen.Dette er ett av forslagene som regjeringen tirsdag presenterer i statsbudsjettet for 2010, melder nyhetsbyrået ANB.

Ifølge forslaget skal boligens markedsverdi i mye større grad enn tidligere legges til grunn, og dyre boliger i pressområder vil bli skattlagt hardere enn boliger i distriktene.Regjeringen foreslår samtidig å øke bunnfradraget slik at flere pensjonister med nedbetalte hus unngår formuesskatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer