OPPOSISJONEN: Justisminister Grete Faremo (AP) sier at regjeringen i flere år har gjort mye for å øke kapasiteten i politiet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OPPOSISJONEN: Justisminister Grete Faremo (AP) sier at regjeringen i flere år har gjort mye for å øke kapasiteten i politiet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Regjeringen har gjort mye for å øke kapasiteten i politiet

Grete Faremo gir opposisjonen skylden for svakhetene i politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Regjeringen har i flere år gjort mye for å øke kapasiteten i politiet, men etterslepet etter manglende satsing under Bondevik har vist seg vanskelig å dekke opp, sier Faremo til Klassekampen.

Faremo ga forrige tirsdag PST-sjef Janne Kristiansen sin fulle tillit, selv om Kristiansen er blitt sterkt kritisert for sin håndtering av 22. juli. Flere opposisjonspolitikere har krevd PST-sjefens avgang.

- Jeg er ikke kjent med uro innad i Politiets sikkerhetstjeneste og vil ikke spekulere. Mine konkrete spørsmål til henne er greit besvart. PST-sjefen har min fulle tillit, gjentar Faremo.

På spørsmål om hun kan tenke seg noe som regjeringen kunne gjort annerledes før 22. juli, svarer hun at det blir nytteløs spekulasjon og at det er noe 22. juli-kommisjonen skal vurdere.

(NTB)