- Regjeringen har ikke den luksus at vi bare kan tenke på enkeltindivider

Arbeiderpartiet nekter å høre på SV, som krever en mykere politikk for asylbarn som har vært lenge i Norge.

JENS SNUR RYGGEN TIL AUDUN: Ap sier det er uaktuelt å innvilge opphold til de rundt 450 asylbarna som har vokst opp i Norge. Dermed avviser statsministeren et av de første kravene Audun Lysbakken stiller som ny leder i SV. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
JENS SNUR RYGGEN TIL AUDUN: Ap sier det er uaktuelt å innvilge opphold til de rundt 450 asylbarna som har vokst opp i Norge. Dermed avviser statsministeren et av de første kravene Audun Lysbakken stiller som ny leder i SV. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV krever en mykere politikk for asylbarn som har vært lenge i Norge. Arbeiderpartiet står på sitt og avviser store endringer.

- Regjeringen har ikke den luksus at vi bare kan tenke på enkeltindivider. Vi må også vurdere konsekvensene av politiske vedtak, sier statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet til NTB.

Han avviser kravet fra regjeringspartner SV om å gi opphold til de rundt 450 asylbarna som har vokst opp i Norge.

- Det er ikke aktuelt å gi amnesti til 450 barn og deres familier. Et slikt grep vil ha en klar tiltrekningseffekt på andre som søker asyl uten behov for beskyttelse, sier Lønseth.

Før sommeren skal regjeringen legge fram den forsinkede stortingsmeldingen om barn på flukt. Pressgruppene som håper på en mykere linje framover, vil bli skuffet.

- Det kommer ikke regelendringer eller en generell liberalisering, men enkelte justeringer kan det bli snakk om, sier Lønseth.

(NTB)