- Regjeringen har ikke styring

RISØR (Dagbladet): Gnistene spruter når Thorbjørn Jagland hamrer løs på knivemnet. I feriebyen Risør smir Stortingets fremste opposisjonspolitiker budsjettkniven. Høstjakta på Kjell Magne Bondevik er i gang

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Regjeringen har ikke styring. Den henger i løse lufta. Det første regjeringen må gjøre er å velge side, sier Jagland. Han inviterer regjeringen til samarbeid med Ap, og lanserer et stabiliseringsprogram for Norge på seks punkter.

Haster

- Det haster med å få gitt disse signalene fordi statsministeren har kommet med så mange illevarslende uttalelser i sommer. Hvis regjeringen legger fram et såkalt sentrumsbudsjett som ikke har flertall i Stortinget, og så lar forhandlingene avgjøre hva slags budsjett det blir, slik Bondevik har sagt de vil gjøre, ja, da har regjeringen store problemer fra første stund.

Regjeringen må allerede nå danne seg en klar mening om hvordan den skal få budsjettet gjennom i Stortinget.

Jagland ser gjerne at Bondevik tar kontakt for samarbeid om budsjettet allerede nå.

- Men tror du at statsminister Kjell Magne Bondevik blir mer samarbeidsvillig etter denne artikkelen som er en ny hudfletting av regjeringens politikk? - Han må begynne å høre på hva andre i Stortinget sier. Han har i sommer kommet med en rekke negative og harselerende utsagn om landets største parti, bl.a. kalte han meg «forvirret» i et avisintervju. Det får jeg overse, men jeg kan ikke overse at han styrer rett mot en åpen og helt uansvarlig budsjettsituasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer