Slakter sykehustilbudet:

- Regjeringen har lagt kredittkortet i baren

Vi ser nå følgene av at norsk sykehusøkonomi er skåret til beinet, advarer Ap-leder Jonas Gahr Støre. Statsministeren mener regjeringen har gjort et krafttak.

SYKEHUSØKONOMI.
Leder i Arbeiderpartiet (Ap) Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg (H) i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SYKEHUSØKONOMI. Leder i Arbeiderpartiet (Ap) Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg (H) i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Støre tok opp sykehusøkonomien i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

- I forrige regjeringsperiode lå regjeringen systematisk under de løftene de ga. I år ligger regjeringen 1,5 milliarder under det Ap mente var riktig for sykehusene, konstaterte Arbeiderpartiets leder.

- Vi begynner å se resultatene av dette rundt på norske sykehus. På Haukeland sykehus legges det opp til at opptil 40 prosent av kvinnene må ut 6 timer etter fødsel, sa han.

Støre viste også til urovekkende meldinger om høyt antall pasienter som må ligge på gangen i Østfold, og kutt i tilbud i Egersund.

- Er statsministeren enig i at det nå er skåret til beinet og at det begynner å svekke tilbudet for god pasientbehandling og kvaliteten i fellesskapets sykehus? spurte Støre.

- Krisebildet feil

Statsminister Erna Solberg (H) viste til at sykehusbudsjettene de siste fem årene er økt betydelig og mer enn det man klarte på åtte år med rødgrønn regjering.

- Aktivitetsnivået går opp, ventetidene går ned, sa hun.

Solberg viste også til et løft gjennom de såkalte pakkeforløpene for kreft, psykisk behandling og andre lidelser, samt historisk bygging av sykehus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer