Knut Arild Hareide om budsjettfloken:

- Regjeringen har satt seg selv i en veldig spesiell situasjon

Nytt skjebnemøte i kveld. 

 SNAKKET OM BUDSJETT: De tøffe budsjettforhandlingene var et av temaene da KrF-leder Knut Arild Hareide talte til nominasjonsmøtet i Hordaland i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 SNAKKET OM BUDSJETT: De tøffe budsjettforhandlingene var et av temaene da KrF-leder Knut Arild Hareide talte til nominasjonsmøtet i Hordaland i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De tøffe budsjettforhandlingene ble tema da KrF-leder Knut Arild Hareide talte under nominasjonsmøtet i Hordaland, som blir avholdt på Stord i dag.

- I går kveld var jeg hos Erna. Det er kjekt å samles enn gjeng på fredagskvelden, åpnet Hareide spøkefullt.

Han viser til forhandlingsmøtet i statsministerboligen, der partilederen i KrF, Venstre, Frp og Høyre, forsøkte å løse budsjettfloken sammen med partienes parlamentariske ledere og finanspolitiske talspersoner.

Det ble et møte uten noen konkret løsning. Etter å ha sittet sammen i tre timer, gikk partene hver til sitt. I kveld møtes de i statsministerboligen igjen.

- Nytt skjebnemøte

Ifølge Hareide kan budsjettforhandlingene så langt kan minne litt om sjakk-VM.

- Det har vært mange partier med remis, sier Hareide, før han la den humoristiske tonen til side og beskrev situasjonen som alvorlig og krevende.

- Jeg tror alvoret gikk opp for alle i går. Jeg kalte møtet i går for et skjebnemøte, det er ikke noen grunn for å kalle kveldens møte for noe annet, sier Hareide til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer